Kunder

On Track Worldwide AB arbetar med en stort antal olika kunder. De flesta har någon form för relation till travsporten. Här är ett axplock över kunder, som har använt och forrtfarande använder våra tjänster:

SOLVALLA - STOCKHOLMS TRAVSÄLLSKAP

De första två åren efter att jag slutade som sportchef var jag fortfarande ansvarig för det stora evenemanget (2002 och 2003). Därefter har jag fungerat som rådgivare för STS i en lång rad ärenden, först och främst mht rekryttering av utländska hästar till Elitloppet naturligtvis.

On Track Worldwide har även haft uppdrag från andra svenska banor som Åby, där jag utarbetade det nya konceptet för Åby Stora Pris (heatlopp), Jägersro (i samband med Hugo Åbergs Memorial och andra internationella storlopp) och Halmstad (Sprintermästaren/Euro Classic Trot)

ATG - AKTIEBOLAGET TRAV & GALOPP

Det är huvudsakligen ATG:s internationella avdelning, som förser On Track med uppdrag. Dessa består vanligtvis i att genomföra research och skapa kontakter i olika hästsportnationer med syfte att etablera spel till ATG spelpools med tyngd på V75. Jag har jobbat med bland annat Australien, Spanien och Tyskland.

Jag har även jobbat som engelskspråkig kommentator på ATG Live sändningarna.

MÜNCHNER TRABRENN UND ZUCHTVEREIN - TRABRENNBAHN DAGLFING

Travbanan i München blev min allra första uppdragsgivare efter att jag slutat på Solvalla. ´Hösten 2001 skrevs kontrakt om ett års jobb som verkstellande direktör på banan. Ett uppdrag jag utförda enligt planen och slutade 31 December 2002. Daglfing-banan hade för några år sedan långtgångna planer om att flytta till Maisach vid Dachau/Fürstenfeldbruch, och jag var involverad i konstruktionen av den nya anläggningen. Av politiska och tillståndsrelaterade orsaker har projektet nu lagts på is.

WINRACE PFEDERENNENVERMARKTUNG GMBH/Rennsport Marketing GmbH (RSG)

Winrace är ett privatägd bolag, som i princip har påtagit sig uppdraget att lyfta tysk travsport ut ur den djupa krisen. Bolaget med säte i Hamburg jobbar paralellt med HVT, det tyska travcentralförbundet. Winrace har bland annat lyckas med att förhandle till sig ett nytt och bättre avtal med de så kallade Buchmacher (privata ombud), som sedan 1 november 2008 har genererat ett omsättningslyft på mellan 30 och 80% per tävlingsdag.

Winrace driver travbanorna i Hamburg och Gelsenkirchen, och On Track Worldwide står för en stor del av den sportmässiga rådgivningen vi var även att vara involverade i ombyggningen av banan i Hamburg.

WIENER RENNVEREIN - TRABRENNBAHN KRIEAU

Krieau-banan arrangerar Europas äldsta storlopp Graf Kalman Hunyady Gedenkrennen. On Track Worldwide är med och förmedlar utländska hästar. Vi var också involverade i den nyss (2012) genomförde ombyggnaden av tävlingsbanan från 1100 till 1000 meter.

IPPODROMI & CITTA

I & C, som jag skrev kontrakt med redan hösten 2001, omfattade banorna i Rom, Napoli, Firenze, Sienna (galopp) och Siracusa (galopp). Bolaget är numera upplöst. On Track Worldwide arbetade för den numera nerlagda Tor di Valle-banan i Rom med italienska Derbyt, Gran Premio Turilli, Gala Internaziuonale del Trotto och Gran Premio Tino Triossi och för Napoli med Lotterialöpningen, Gran Premio Freccia d'Europa, Royal Mares och Premio Golfo.

TRENNO

Trenno driver banorna San Siro i Milano och Sessana i Montecatini. Gran Premio Orsi Mangelli, Nationernas Pris, Gran Premio Europa, Gran Criterium och Gran Premio Citta di Montecatini är bland de loppen som On Track Worldwide AB har skött åt Trenno. År 2012 stängdes båda banorna ned. Montecatini har under sommaren 2013 återöppnats, och det finns hopp om att San Siro börjar tävla igen under hösten.

U.M.A.S. - IPPODROMO SAN PAOLO MONTEGIORGIO

Palio dei Comuni har sedan många år tillbaka varit ett av mina uppdrag. Ett jätteroligt evenemang, som man borde ta lärdom av även i Sverige och andra länder. Tyvärr har Palio dei Comuni också drabbats hårt av krisen i italiensk travsport, och från 2012 föll den interrnationella inriktningen bort.

SOCIETE DU COURSES DE LA COTE D'AZUR - HIPPODROME CAGNES SUR MER

Gran Criterium de Vitesse de la Cote d'Azur sägs att var loppet, som där den europeiska storloppssäsong indleds på riktigt. Självklart är On Track Worldwide med på ett hörn, när loppet skall arrangeras varje år i början på Mars, och dessutom har vi till och från bidraget med assistans till banans andra storlopp Grand Prix du Conseil des Alpes Maritimes, som körs under slutet på Augusti.

FORUS TRAVBANE A/S

Forus Open blev ett storlopp att räkna med, efter att det (på min rekommendation!!!) flyttades från slutet på april till slutet på juni. I 2009 körtes med ett förstapris på 1.200.000 kr, och även ramprogrammet uppgraderades år efter år. Numera har loppet nedgraderats till ett vanligt gulddivisionslopp och hela storlopppsdagen har försvunnit.

MIKKELIN RAVIRATA

Sct.Michels travbana mitt ute i den finske skog är en av de mest udda i Europa eftersom den är elipsformat. Det gör banan väldigt snabb, och många utlänninger är av den grunden extra intresserade i ett delta i banans största lopp Mikkelin Ajo, som körs varja år på mitten av juli. On Track Worldwide tar hand om de utländska hästarna.

TRAVTRÄNARE STIG H JOHANSSON AB

On Track Worldwide AB har uppdrag för en lång rad professionella träningsstall och deras ägare. Stig H Johansson har väldigt många hästägare i Tyskland och i Italien, och mestadels sköter jag kontakten med dessa och handhar planering, logistik etc. Andra tränare och hästägare som anlitar eller har On Track Worldwide är Per Lennartsson, Roger Walmann, Fredrik & Henrik Larsson, Courant Sweden AB, Åke Svanstedt, Lutfi Kolgjini, Travkompaniet, Robert Bergh, Svante Båth, Örjan Kihlström, Erik Adielsson, Stall TZ, Stall Kompis och manga andra.

THE MEADOWLANDS RACETRACK

On Track Worldwide sköter internationella kontakter åt The Meadowlands och rekrytterar bland annat hästar till Nat Ray Tot och de stora tvååringsloppen Peter Haughton och Merrie Annabelle Memorial.

HAMBLETONIAN SOCIETY

Hambletonian Society äger även de amerikanska Breeders Crown, och jag har var involverad i marknadsföring av de stora loppen och sköt rekrytteringen av europeiska (och vid något enstaka tillfälle även australasiatiska) hästar.

THE HARNESS EDGE

Detta är en stor facktidning för sulkysport med säte i Toronto, Canada. Jag hade en månadlig krönika i tidningen, där jag fokuserade på förhållandet mellan nordamerikansk och europeisk travsport och rapporterade om aktuella händelser i Europa. På grund av krisen i canadensisk travsport fick tidningen genomgå en rejäl bantning, och mitt uppdrag föll bort.